Inloggen

Sluiten

Vacature Adviseur Digitale Informatie / E-depot (gewijzigde oproep)

Het Regionaal Archief Alkmaar zoekt:

Adviseur Digitale Informatie / E-depot (gewijzigde oproep)

(0,8-1 fte)

WAT GA JE DOEN?

Voor de komende jaren is digitaal informatiebeheer een belangrijk zwaartepunt bij het Regionaal Archief Alkmaar. Samen met de aangesloten gemeenten werkt het Regionaal Archief aan het realiseren van een regionale voorziening voor het duurzaam bewaren, beheren en toegankelijk maken van digitale informatie: een e-depot. Ook wordt er intensief samengewerkt bij het zo goed mogelijk inrichten van de informatiestromen. Daarbij is ook het interne digitale informatiebeheer bij het Regionaal Archief een belangrijk aandachtspunt. Als gevolg van het niet kunnen invullen van een eerder geplaatste vacature wordt opnieuw geworven met aangepaste eisen. 

Als adviseur digitale informatie / e-depot zul je samen met een collega-adviseur een belangrijke rol spelen bij de implementatie van het e-depot. Je begeleidt gemeenten bij het aansluiten op het e-depot en geeft advies over het beheer van digitale archieven voor de langere termijn. Je volgt de landelijke ontwikkelingen op dit gebied op de voet en neemt ook deel in landelijke kennisnetwerken. Daarnaast ben je betrokken bij de verdere vormgeving van het interne digitale informatiebeheer van de archiefdienst.

WAT WE VRAGEN

Wij zijn op zoek naar een inspirerende collega ter versterking van ons team. Je moet goed in teamverband kunnen werken, daarnaast wordt ook zelfstandig optreden gevraagd. We vinden flexibiliteit belangrijk evenals goede communicatieve vaardigheden en vragen een besluitvaardige en pragmatische instelling. Je hebt ervaring met projectmatig werken en  kennis van digitaal informatie- en recordsmanagement. Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en je bent opgeleid in of hebt ervaring met informatiemanagement, bedrijfs-informatiekunde of ICT.  

Het strekt tot aanbeveling als je werkervaring hebt bij de lokale overheid in een functie op het gebied van informatiebeheer of ICT. Ook een achtergrond als trainee-informatie-management of gedetacheerde bij informatieprojecten past goed bij deze functie.

Je kunt werken met of hebt kennis van informatie- en metadatastandaarden. Het strekt ook tot aanbeveling als je ervaring hebt opgedaan met ICT-ontwikkelprojecten.

Het Regionaal Archief Alkmaar is een flexibele organisatie met breed inzetbare medewerkers. Daarom kan ook inzet op andere plaatsen binnen de organisatie gevraagd worden.

WAT WE BIEDEN

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is conform schaal 9 of 10 van de salaristabel gemeenteambtenaren, met een maximum van respectievelijk € 3712 of € 4121 bruto per maand bij een volledig dienstverband. 

De aanstelling geldt in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Wij bieden een prettige werksfeer in een inspirerende werkomgeving, waarbij je binnen het team voldoende vrijheid en armslag krijgt om zelfstandig je functie in te vullen. Het Regionaal Archief biedt zeer goede arbeidsvoorwaarden (de regeling van de gemeente Alkmaar is van toepassing).

HET ARCHIEF

Het Regionaal Archief Alkmaar is gevestigd aan de Bergerweg 1 te Alkmaar, op 200 meter van het station Alkmaar en een half uurtje per spoor van Haarlem en Amsterdam. Het archief is een intergemeentelijk samenwerkingsverband en voert de archiefwettelijke taken uit voor de aangesloten gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel. Namens het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier worden de oudere waterschapsarchieven van dit gebied bewaard. Verder heeft het Regionaal Archief ook de opdracht om archieven van particulieren te verwerven, voor zover deze een aanvulling bieden op de overheidsarchieven. Naast archieven worden ook beeldcollecties bewaard en is er een bibliotheek. Het team bestaat uit 18 medewerkers. Meer informatie is te vinden op: www.archiefalkmaar.nl

SOLLICITEREN?

Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Paul Post (directeur; tel. 072 850 82 20 / mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of Albert Zuurbier (coördinator bewerken en behouden; tel. 072 850 82 15).

Je sollicitatiebrief stuur je per mail aan het Regionaal Archief, t.a.v. P. Post (mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Solliciteren is mogelijk tot 13 maart 2017. 

 

Lees meer...

Hands of History #3: mysterieuze foto's

Twee foto's uit misschien een oorlogsgebied , een afspraak met een dame en een Duitse tekst. Wat zal het verhaal achter deze foto's zijn? Heb jij een idee? Laat het ons weten! Bekijk hier hoge resolutie versies van de foto's: http://bit.ly/mysterie072

Lees meer...

Voor het voetlicht: het jaar van de bibliotheek

willemvanoranje brouwerZo nu en dan geven we een boek uit onze collectie speciale aandacht. Waarom is dit boek bijzonder, en waarom bevindt het zich in onze bibliotheek?

Deze keer: het Jaar van de Bibliotheek, een terugblik

Lees hier verder.

Lees meer...

Gezocht: Herinneringen aan de Beatmuziek

Voor documentatie, inspiratie en eventueel gebruik in een tentoonstelling over de beatmuziek in Alkmaar en omgeving ’60 - ’75, is het Regionaal Archief Alkmaar op zoek naar:

Herinneringen aan de liveoptredens van de beatbands in de periode 1960-1975 in de regio Alkmaar en omgeving.

Heeft u herinneringen en eventueel foto’s die u wilt delen? 

Mail uw herinnering naar Roos Verkleij:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lees meer...

Heeft u ideeën voor onze nieuwe website?

Heeft nog goede ideeën voor onze nieuwe website? Wij zijn hier druk mee bezig en horen graag wat u anders/beter wilt zien in nieuwe www.archiefalkmaar.nl. En natuurlijk ook wat u graag wilt behouden van de huidige website. Alle suggesties worden uiteraard serieus bekeken en overwogen, maar hou er rekening mee dat niet alles (direct) meegenomen kan worden. 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Mail uw suggesties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vraag

Lees meer...