Inloggen

Sluiten

Archieven

U kunt het overzicht van de archieven raadplegen om te zien welke archieven er bij het Regionaal Archief Alkmaar aanwezig zijn.
 
Specifieke archiefbronnen zijn door middel van nadere toegangen ontsloten. Deze zijn te raadplegen in de studiezaal van het archief. Op internet kunt u een historisch kadaster van de Alkmaarse binnenstad raadplegen, met informatie over eigenaren van onroerend goed tussen 1700-1910.

Bouwdossiers van de gemeente Den Helder 1895 - 2010 zijn op verzoek verkrijgbaar via de website https://bouwdossiers.archiefalkmaar.nl/

Kosteloos inzien

Het raadplegen van de in het Regionaal Archief Alkmaar bewaarde archieven en collecties is kosteloos. Voor verdere dienstverlening vragen wij wel een kleine vergoeding. Verdere informatie over het raadplegen en reserveren van archiefstukken vindt u in de zoekwijzer zoeken en aanvragen. Als u vragen heeft over de raadpleegbaarheid van het archief neem dan gerust contact met ons op. Besluit u onze studiezaal te gaan bezoeken? Bekijk dan ook eens onze huisregels.

Heeft u iets voor onze collectie?

Naast overheidsarchieven beheert het Regionaal Archief ook een groot aantal particuliere archieven. Archieven die zijn gevormd door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen, bedrijven, kerkgenootschappen, scholen en families. Denkt u materiaal in huis te hebben dat mogelijk een aanvulling op onze collectie is dan kunt u contact opnemen met Willy Deimveld (072 - 850 82 14). Hier kunt u meer lezen over het schenken aan het archief.