Beelden

De afdeling Topografisch-Historische Atlas zorgt voor het beheer en behoud van een grote collectie beeldmateriaal. Deze bestaat uit foto's, ansichtkaarten, tekeningen, prenten, plattegronden, films, video's en meer. De afmetingen van het materiaal lopen uiteen van het formaat van een vingernagel tot een tweepersoonsbed. 

Online beeldbank

Onze online beeldbank bevat ruim 74.000 gedigitaliseerde afbeeldingen. Van steendruk tot familiekiek. Een groot deel is gratis in hoge resolutie te downloaden. Sommige afbeeldingen mogen vanwege auteursrechten niet online getoond worden, maar kunt u wel bekijken op de computers in de onze studiezaal. Hier kunt u zoeken in de online beeldbank.

Niet-digitale beelden

U kunt onder bepaalde voorwaarden het fysieke materiaal van het niet-gedigitaliseerde beeldmateriaal van de Topografisch-Historische Atlas aanvragen en inzien op onze studiezaal. 

Audiovisuele collectie

Het Regionaal Archief beheert ook een grote collectie beeld- en audiomateriaal. Een selectie van filmpjes is te zien op YouTube en het overgrote deel is op aanvraag bij het Archief te bekijken. 

Ook bevinden zich in de collectie geluidsbanden, cassettes, grammofoonplaten, cd's en dvd's. Denk hierbij aan grammofoonplaten van popgroepen uit Noord-Holland, opnamen van orgelmuziek in de Grote Kerk of een interview met de archivaris of burgemeester. Bekijk hier een overzicht van geluidsdocumenten. Lees hier meer over de geluidscollectie. Een deel van de geluidscollectie is te beluisteren op SoundCloud.

Auteursrechten

In de online beeldbank zijn afbeeldingen te vinden die te maken hebben met auteursrechten (ook wel beeldrecht of copyright genoemd). Desondanks hebben wij het zo duidelijk mogelijk proberen te maken wanneer en waarvoor u een afbeelding mag gebruiken. Informatie over eventuele auteursrechten en wat u wel en niet met een afbeeldingen mag doen staat bij de betreffende afbeelding.

Heeft u iets voor onze collectie?

Denkt u materiaal in huis te hebben dat mogelijk een aanvulling op onze collectie is, dan kunt u dat eventueel aan ons schenken. Lees hier meer over het schenken of het in bewaring geven.

(Aan)vragen?

Alle vragen over de audiovisueel collectie van het Archief kunt u stellen aan de beheerder van de Topografisch-Historische Atlas Jesse van Dijl: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.