Bibliotheek

Boeken, tijdschriften en kranten

De bibliotheek heeft een grote collectie (digitale) publicaties over de plaatsen in het werkgebied van het Regionaal Archief Alkmaar en over de geschiedenis van Noord-Holland en Nederland. U vindt alle titels in de catalogus. U kunt de publicaties aanvragen en inzien in de studiezaal. Een groot aantal jaargangen regionale kranten, tijdschriften en adresboeken staat online.

Kan ik boeken lenen?

Boeken die niet ouder zijn dan 50 jaar worden uitgeleend. U kunt maximaal vier boeken lenen, de uitleentermijn is drie weken.
Naslagwerken, tijdschriften, documentatie, genealogieën, scripties, boeken die in de studiezaal staan en bijzondere werken worden niet uitgeleend. Leent u voor het eerst een boek? Neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. Zie onze huisregels.

Genealogieën

Is er al genealogisch onderzoek gedaan naar uw familie? In het overzicht van genealogieën ziet u welke er in de bibliotheek aanwezig zijn. Heeft u zelf een genealogie gepubliceerd? De bibliotheek neemt graag een exemplaar op in de collectie. U kunt contact opnemen met de bibliotheek, (072) 850 82 21 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgelicht

Naast regionale uitgaven bevat de bibliotheek boeken met beschrijvingen van verre landen, bijzondere handschriften, zeldzame oude drukken en prachtig geïllustreerde werken. Dertig boeken uit de 15de tot en met de 20ste eeuw worden hier uitgelicht

Nieuw in de bibliotheek

De laatste aanwinsten vindt u in het tweemaandelijks overzicht.

Heeft u iets voor onze collectie?

Denkt u materiaal in huis te hebben dat mogelijk een aanvulling op onze collectie is, dan kunt u dat eventueel aan ons schenken. Lees hier meer over het schenken of het in bewaring geven.