Inloggen

Sluiten

Genealogie

Genealogisch onderzoek bij het Regionaal Archief kunt u doen via internet en door onderzoek in onze studiezaal. Medewerkers staan 4 dagen per week klaar u te helpen. Veel vragen kunt u waarschijnlijk al beantwoord krijgen in onze vraagbaak.

Welke bronnen beschikbaar?

U kunt het overzicht genealogische bronnen raadplegen om een globaal beeld te krijgen van ons bestand aan archieven burgerlijke stand, bevolkingsregister, notariële archieven en oud-recht. Een aantal bronnen is ook digitaal via het internet beschikbaar. Zo ook het historisch kadaster Alkmaar. Hierin is informatie te vinden over eigenaren van onroerend goed in de binnenstand van Alkmaar tussen 1700-1910. In de studiezaal kunt u de belangrijkste genealogische bronnen in zelfbediening raadplegen. Ook is het mogelijk originele stukken, voorzover deze niet in gekopieerde vorm in de studiezaal staan opgesteld, aan te vragen. Het raadplegen van de in het Regionaal Archief bewaarde archieven en collecties is kosteloos. Voor verdere dienstverlening worden wel kosten in rekening gebracht.

Cursusboek genealogie

Het door het Regionaal Archief Alkmaar gemaakte cursusboek genealogie (pdf) met bijbehorende voorbeelden (pdf), geeft achtergrondinformatie over specifieke genealogische bronnen en hoe het genealogisch onderzoek aangepakt kan worden.

Genealogieën

Is er al genealogisch onderzoek gedaan naar uw familie? Kijk hier voor een overzicht van de genealogieën die het Regionaal Archief in bezit heeft.

Heeft u zelf een genealogie gepubliceerd? De bibliotheek neemt graag een exemplaar op in haar collectie. U kunt contact opnemen met Marijke Joustra, (072) 850 82 21 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .