Disclaimer

Aan de teksten van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het Regionaal Archief sluit iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele onjuistheden en onvolledigheden op deze website en voor eventuele gevolgen van handelen op grond van informatie die op deze website is geplaatst.

Van sommige afbeeldingen en teksten op deze website berusten de auteursrechten niet bij het Regionaal Archief. Het Regionaal Archief probeert de rechthebbenden van het materiaal zoveel mogelijk te achterhalen. In veel gevallen lukt dit niet. Indien u teksten of afbeeldingen ziet waarvan u weet bij wie de rechten berusten of u heeft bezwaar tegen het publiceren hiervan op deze website neemt u dan contact op met het Regionaal Archief Alkmaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teksten en afbeeldingen op deze website mogen voor commerciële en particuliere doeleinden gebruikt worden tenzij anders staat vermeld. Een bronvermelding stellen wij wel op prijs, al is het niet verplicht.

Wanneer de afbeelding of tekst auteursrechtelijk beschermd is dient u bij publicatie ook toestemming te vragen aan de rechthebbende. In de meeste gevallen is dit de vervaardiger. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker hier zorgvuldig mee om te gaan. Misbruik is strafbaar!

Creative Commons

Op de beeldbank van het Regionaal Archief Alkmaar zijn de volgende collecties beschikbaar onder een CC-0 licentie van Creative Commons:


Onder het publiek domein vallen:

Taalgebruik in zoeksystemen

Op onze website kunt u archieven, bibliotheek en beeldbank doorzoeken met behulp van beschrijvingen, toegangen en trefwoorden die soms net zo oud zijn als de collecties zelf. De mogelijkheid bestaat dat u woorden tegenkomt die kwetsend, racistisch of discriminerend zijn. Die woorden werden in de tijd dat de beschrijving gemaakt werd, niet als problematisch gezien of erkend door degene die de beschrijvingen maakte. Daarom vragen we u om kwetsend taalgebruik te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voorzie uw bericht van zoveel mogelijk details. Noem bijvoorbeeld de kwetsende term(en) en de plek waarop u die tegenkwam, zoals een link of inventarisnummer.

Taalgebruik in communicatie

In onze communicatie willen we u graag naar wens aanspreken. Adressering en aanhef zijn zoveel mogelijk genderoverkoepelend. Bijvoorbeeld: Beste E. de Vries, Beste Edith de Vries of het algemenere 'beste lezer' of goedemorgen/goedemiddag. Wij spreken u alleen aan met uw voornaam, wanneer de correspondentie dat toelaat. Mocht u anders aangesproken willen worden, dan kunt u ons dat laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

test