Leerlingen

Ben je op zoek naar informatie voor een geschiedenis-opdracht of profielwerkstuk?

Dan ben je hier op de juiste plek! In het Regionaal Archief bewaren we bijna 13 kilometer aan historisch materiaal. We hebben bronnen van de middeleeuwen tot aan nu en boeken over allerlei lokale en regionale onderwerpen.

Als je een vraag hebt, kun je altijd langskomen op de studiezaal aan de Bergerweg 1 in Alkmaar (dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Een afspraak maken is niet nodig. De medewerkers helpen je graag! Je kunt ook contact opnemen via de chat op onze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of neem een kijkje op ons online GeschiedenisLokaal: daar staan veel bronnen op waarmee je aan de slag kunt. De bronnen zijn in thema’s geordend en je kunt filteren op periode. Ben je op zoek naar informatie over een thema, laat het vooral weten!

Contact

Heb je een vraag aan het archief? Neem dan contact op met Loes en Lisette via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (072) 850 82 00.

Beetje inspiratie opdoen? Kijk dan eens op onze socials:

tiktok logo  Instagram logo   snapcode snapchat

test