Voorouderspreekuur

Bent u geïnteresseerd in uw voorouders? Wilt u ontdekken waar ze vandaan kwamen? Maar weet u niet goed hoe u moet beginnen of is uw onderzoek vastgelopen? Kom dan naar het gratis voorouderspreekuur! De afdeling Noord-Holland Noord van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en het Regionaal Archief helpen u graag met uw stamboomonderzoek.

Op vrijdag 23 februari tussen 13.00 uur en 16.30 uur, bent u bij het Regionaal Archief van harte welkom voor het voorouderspreekuur. Vrijwilligers van de NGV helpen u op weg met uw onderzoek. Zij geven voorlichting en tips over de aanpak van stamboomonderzoek en demonstreren enkele programma's waarin u de informatie over uw voorouders kunt opslaan. Bovendien leert u hoe u genealogische gegevens in de studiezaal van het Regionaal Archief kunt opzoeken en verwerken. Een specialist in voorouderonderzoek in Duitsland is aanwezig.

Probeer vóór uw komst zoveel mogelijk feiten te verzamelen over uw ouders en grootouders (indien mogelijk ook de overgrootouders), zoals geboortedata, geboorteplaatsen en trouwdata. Kijk hiervoor eens in oude trouwboekjes.

Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, Alkmaar
Wanneer: vrijdag 23 februari
Tijd: 13.00 tot 16.30 uur

Kosten: gratis

Aanmelden: niet nodig.

test