Workshop Huizenonderzoek

Het zoeken naar historische informatie over uw huis kan soms ingewikkeld en tijdrovend zijn. In samenwerking met Historio organiseert Regionaal Archief Alkmaar daarom dit voorjaar een cursus historisch huizenonderzoek, waarin u de belangrijkste basisvaardigheden leert.

De cursus bestaat uit vijf lessen van twee uur. Daarin maakt u onder meer kennis met het zoeken in de registers van het Kadaster, de historische bouwvergunningen, de bevolkingsregisters, de adresboeken en de beeldbank van Regionaal Archief Alkmaar.

Tijdens de lessen wordt u meegenomen in de onderzoekssystematiek en gaat u vooral ook zélf aan de slag met uw eigen onderzoek naar de geschiedenis van een vooraf gekozen pand of perceel in het werkgebied van Regionaal Archief Alkmaar. In de lessen zal ruimte worden ingeruimd voor het doen van eigen onderzoek, waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

De cursus geven wij in samenwerking met Historio.

Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, Alkmaar
Wanneer: vrijdagmiddagen 3 maart, 10 maart, 24 maart, 7 april en 21 april
Tijd: 14.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 90,- p.p.
Aanmelden: (072) 850 82 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

test