Inloggen

Sluiten

Adres & openingstijden

Bezoekadres

Bergerweg 1
1815 AC Alkmaar
(072) 850 82 00
Locatie op Google Maps

                         

Openingstijden studiezaal

Dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur

       Ambachtsschool aan de Bergerweg 1 in Alkmaar

 

Postadres

Postbus 9232
1800 GE Alkmaar

 

E-mailadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Klik hier voor een kijkje in onze studiezaal met Google Streetview

Archiefstukken raadplegen?

U kunt stukken aanvragen via onze website. Lees hier meer over het aanvragen en inzien van archiefstukken.

Bibliotheekmateriaal raadplegen?

U kunt materiaal uit de bibliotheek aanvragen aan de balie in de studiezaal of per e-mail. Lees hier meer over het aanvragen van bibliotheekmateriaal .

Komt u met het openbaar vervoer?

Het Regionaal Archief bevindt zich aan Bergerweg 1 te Alkmaar en ligt op loopafstand van het NS-station Alkmaar (5 minuten lopen). Vanaf het station gaat u rechtsaf de Stationsweg op tot de kruising. Het Archief is gehuisvest in de voormalige Ambachtsschool, deze staat rechts aan de overkant van de kruising. Als u met de bus komt dan is de halte bij het NS-station het beste om uit te stappen.

Komt u met de auto?

Als u met de auto komt kunt u vanaf de Ringweg west (N9) de afslag naar het centrum nemen. U komt dan op de Bergerweg. Volg deze tot u onder het spoor door rijdt. Daarna ziet u aan uw rechterhand het Archief.

Parkeermogelijkheden

De parkeermogelijkheden bij het archiefgebouw zijn beperkt. Er zijn 18 betaalde parkeerplaatsen (niet met muntgeld wel met PIN) naast het archiefgebouw in de Zocherstraat  U kunt hier maximaal 3 uur parkeren (€ 2,55 per uur). De dichtstbijzijnde grotere parkeerplaatsen zijn de NS-P&R terreinen bij station Alkmaar aan de Stationsweg (voorzijde station) en aan de Kruseman van Elteweg (achterzijde station). Het dagtarief ligt rond de € 5,00 (niet met muntgeld wel met PIN). Er is ook een klein parkeerterrein t.h.v. Spotlight (Scharlo 1), vandaar is het ca. 100 meter lopen naar het Archief. U kunt hier maximaal 3 uur parkeren (€ 3,50 per uur, niet met muntgeld wel met PIN).

In de woonwijken rond het archiefgebouw is in de meeste gevallen een parkeervergunning nodig. De website van de gemeente Alkmaar geeft u meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Komt u met de fiets dan kunt u uw fiets aan de voorkant van het gebouw neerzetten.