Contact

Adres

Bergerweg 1
1815 AC Alkmaar
(072) 850 82 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden studiezaal

Dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Bekijk onze studiezaal van binnen op Google Streetview.

In 2018 zijn we gesloten op de volgende dagen:

  • vrijdag 27 april (Koningsdag)
  • donderdag 10 mei (Hemelvaart)
  • vrijdag 11 mei
  • woensdag 30 mei gesloten vanaf 15.00 uur
  • dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag)
  • woensdag 26 december (Tweede Kerstdag)


2019

  • dinsdag 1 januari


Chatten

Tijdens openingstijden van onze studiezaal kunt u regelmatig chatten met onze medewerkers. Handig voor als u een korte vraag heeft.

Archiefstukken raadplegen?

U kunt gratis stukken aanvragen via de computers op onze studiezaal, maar u kunt zelf ook thuis stukken aanvragen. Deze liggen dan klaar op onze studiezaal op een door u uitgekozen dag.

Bibliotheekmateriaal raadplegen?

U kunt materiaal uit de bibliotheek aanvragen aan de balie in de studiezaal of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees hier meer over het aanvragen van bibliotheekmateriaal .

Komt u met het openbaar vervoer?

Het Regionaal Archief bevindt zich aan Bergerweg 1 te Alkmaar en ligt op 5 minuten lopen van het NS-station Alkmaar. Vanaf het station gaat u rechtsaf de Stationsweg op tot de kruising. Het Archief is gehuisvest in de voormalige Ambachtsschool, deze staat rechts aan de overkant van de kruising. Als u met de bus komt dan is de halte bij het NS-station het beste om uit te stappen.

Komt u met de auto?

Als u met de auto komt kunt u vanaf de Ringweg west (N9) de afslag naar het centrum nemen. U komt dan op de Bergerweg. Volg deze tot u onder het spoor door rijdt. Daarna ziet u aan uw rechterhand het Archief. Het dichtbijzijnde oplaadpunt voor een elektrische auto kunt u vinden aan de Geesterweg 15. Op deze website kunt u meer oplaadpunten vinden.

Parkeermogelijkheden

De parkeermogelijkheden bij het archiefgebouw zijn beperkt. Er zijn 18 betaalde parkeerplaatsen (alleen met PIN) naast het archiefgebouw in de Zocherstraat.  U kunt hier maximaal 3 uur parkeren. De dichtstbijzijnde grotere parkeerplaatsen zijn de NS-P&R terreinen bij station Alkmaar aan de Stationsweg (voorzijde station) en aan de Kruseman van Elteweg (achterzijde station). Het dagtarief ligt rond de € 5,00 (betalen alleen met PIN). Er is ook een klein parkeerterrein t.h.v. Spotlight (Scharlo 1), vandaar is het ca. 100 meter lopen naar het Archief. U kunt hier maximaal 3 uur parkeren (betalen alleen met PIN).

In de woonwijken rond het archiefgebouw is in de meeste gevallen een parkeervergunning nodig. De website van Parkeerservice Alkmaar geeft u meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Komt u met de fiets dan kunt u uw fiets aan de voorkant van het gebouw neerzetten.

test