Inloggen

Sluiten

Contact

Bezoekadres

Bergerweg 1
1815 AC Alkmaar
(072) 850 82 00
Locatie op Google Maps

                         

Openingstijden studiezaal

Dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur

 

       Ambachtsschool aan de Bergerweg 1 in Alkmaar

 

Postadres

Postbus 9232
1800 GE Alkmaar

 

E-mailadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Archiefstukken raadplegen?

U kunt stukken aanvragen via onze website. Lees hier meer over het aanvragen en inzien van archiefstukken.

Komt u met het openbaar vervoer?

Het Regionaal Archief bevindt aan de Bergerweg 1 in Alkmaar en ligt op loopafstand van het NS-station Alkmaar (5 minuten lopen). Vanaf het station gaat u rechtsaf de Stationsweg op tot de kruising. Het Archief bevindt zich in de de Ambachtsschool, deze staat rechts aan de overkant van de kruising. Als u met de bus komt dan is de halte bij het NS-station het beste om uit te stappen.

Komt u met de auto?

Als u met de auto komt kunt u vanaf de Ringweg west (N9) de afslag naar het centrum nemen. U komt dan op de Bergerweg. Volg deze tot u onder het spoor door rijdt. Daarna ziet u aan uw rechterhand het Archief.

Parkeermogelijkheden

De parkeermogelijkheden bij het archiefgebouw zelf zijn beperkt. Er zijn 18 betaalde parkeerplaatsen (niet met muntgeld wel met PIN) naast het archiefgebouw in de Zocherstraat  U kunt hier maximaal 3 uur parkeren (€ 2,55 per uur). De dichtstbijzijnde grotere parkeerplaatsen zijn de NS-P&R terreinen bij station Alkmaar aan de Stationsweg (voorzijde station) en aan de Kruseman van Elteweg (achterzijde station). Het dagtarief ligt rond de € 5,00 (niet met muntgeld wel met PIN). Er is ook een klein parkeerterrein t.h.v. het voormalige café Du Passage (Scharlo 1), vandaar is het ca. 100 meter lopen naar het Archief. U kunt hier maximaal 3 uur parkeren (€ 3,50 per uur, niet met muntgeld wel met PIN).

In de woonwijken rond het archiefgebouw is in de meeste gevallen een parkeervergunning nodig. De website van de gemeente Alkmaar geeft u meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Komt u met de fiets dan kunt u uw fiets aan de voorkant van het gebouw neerzetten.