Foto’s van storm Poly gevraagd

Op woensdag 5 juli ging de regio gebukt onder de zware storm Poly. De zomerstorm had een grote impact en de schade is op veel plekken nog zichtbaar. Veel mensen hebben foto’s van de storm en de stormschade gemaakt. Het Regionaal Archief wil zulk beeldmateriaal van de storm bewaren voor de toekomst. Daarom roept het archief mensen op foto’s in te leveren die een indruk geven van de storm en de gevolgen van de storm in de regio: de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Schagen en Texel. Dat kunnen foto’s van de storm zelf zijn, maar bijvoorbeeld ook foto’s van omgewaaide bomen of andere schade, van afgezette parken en van herstelwerkzaamheden.

afgezet park  omgevallen boom  storm Heiloo

De foto’s zullen worden opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief en wanneer mogelijk in de beeldbank van het archief worden geplaatst. Daarvoor moeten de foto’s aan een paar voorwaarden voldoen:

  • De kwaliteit van de foto’s moet degelijk zijn: meer dan 200 KB; meer dan 800x600 pixels.
  • De naam van de maker van de foto moet bekend zijn; de maker gaat akkoord met het overbrengen van het materiaal naar het Regionaal Archief Alkmaar.
  • De inzender moet in het bezit zijn van het auteursrecht van het materiaal dat hij of zij stuurt en gaat ermee akkoord dat dit recht gelijktijdig met de inzending eveneens wordt geschonken aan het Regionaal Archief Alkmaar. Hiermee wordt het materiaal onderdeel van het publieke domein en mag iedereen vrij beschikken over de beelden zonder verdere aanspraken en kosten, ook voor eventuele latere commerciële doeleinden van derden. Het Regionaal Archief Alkmaar kan hierdoor later niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele aanspraken op geldend auteursrecht, of inbreuk hierop.


Foto’s aanbieden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in de mail behalve de naam van de maker ook waar en wanneer de foto's genomen zijn.

stoep kapot  omgevallen boom  Bolwerk Alkmaar

test