NH-BEAT: nu met een bijzondere aanbieding!

De tentoonstelling is reeds geopend, de tickets voor het popconcert zijn al te koop en nu is dan ook definitief de verschijningsdatum van het boek NH BEAT – Popmuziek tussen duin en polder bekend. Dit is dan ook hét moment om u een mooie kortingsmogelijkheid aan te bieden!

NHBEATMis niets van NH-BEAT en bespaar € 20,- met een passe-partout
Dompel u onder in de muziek, de jeugdcultuur en het uitgaansleven van Alkmaar en omgeving vanaf de jaren zestig. Met de voordelige passe-partout van slechts € 19,95 bezoekt u de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Alkmaar en woont u het exclusieve concert bij van onder meer Shoreline en The Vips in het nieuwe Podium Victorie. Tevens ontvangt u een exemplaar van het binnenkort te verschijnen boek boordevol verhalen en foto’s van lokale bands, poppodia en artiesten van weleer. Dankzij persoonlijke collecties en herinneringen van muzikanten en publiek wordt met NH-BEAT een roerige periode in de Kop van Noord-Holland tot leven gewekt. De passe-partout is te verkrijgen via de kassa van het Stedelijk Museum Alkmaar en de website van Poppodium Victorie, zolang de voorraad strekt.

Tentoonstelling NH-BEAT in Stedelijk Museum Alkmaar
In de wisselzaal van het museum waant u zich tot 2 juli 2017 in een concertzaal. Met foto’s, films en muziek wordt er een ode gebracht aan de lokale muzikale helden uit de jaren '60 tot '75. In die tijd ontstonden er in Alkmaar talloze bandjes en de eerste poppodia. Sommige bands haalden de nationale radio, sommige bereikten zelfs de cultstatus in Japan. Grote internationale artiesten traden voor het eerst op in Alkmaar. Dankzij de vele persoonlijke collecties is het een feest der herkenning! (Reguliere toegangsprijzen € 10 / €6 met korting)

BINNENKORT: NH-BEAT – Popmuziek tussen duin en polder

Vanaf 30 juni is het boek NH BEAT – Popmuziek tussen duin en polder van popjournalist Peter Smit te verkrijgen. Het boek beschrijft een periode van ‘de brave jaren vijftig’ tot de pop van de jaren ’80 in Alkmaar en omgeving en legt hierdoor deze kenmerkende periode vast voor het nageslacht. Behalve informatie vindt u er ook honderden foto’s van bands als The Vips, The Peps, Shoreline, Cardinal Point, Mayfly en The Rousers; artiesten als Bert Afink, Willem Schoone, Ria Brieffies, Bonne Zigtema en Cock de Jong; dancings als Canadaclub, Extase, Telstar Bar, De Oude Herberg en Wapen van Heemskerk; jeugdclubs als de Beatbunker, Storeyclub, BukBuk, KAJ en Parkhof. Het boek wordt uitgegeven door Stichting Alkmaarse Historische Publicaties in samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar. Het eerste exemplaar wordt gepresenteerd tijdens NH-BEAT LIVE. Daarna is het ook in losse verkoop te verkrijgen bij de boekhandel voor € 24,50.

NH-BEAT LIVE –Shoreline, The Vips en meer
De apotheose van NH-BEAT is in Podium Victorie, waar op vrijdagavond 30 juni een aantal tijdsbepalende bands weer bij elkaar komt voor een concert. Optredens van het indertijd bijzonder populaire Shoreline (in de originele bezetting!) en The Vips zijn reeds vastgelegd. Er geven nog meer bands acte de présence. Houd de website van Podium Victorie in de gaten, want daar zal binnenkort de hele line up bekend worden gemaakt. (Losse kaarten: € 7,50)

test