Update: Muzikaal onthaal voor het boek NH-BEAT

Vrijdagavond 30 juni vond in het nieuwe podium Victorie de grootse finale van het popmuziekproject NH-Beat plaats. Met een concert van Shoreline, The Vips, Memphis en de Rob Hoeke Tribute Band vierden we het verschijnen van het boek NH-Beat – Popmuziek tussen duin & polder, geschreven door popjournalist Peter Smit. In het boek wordt voor het eerst een beeld geschetst van de muzikale jaren zestig en zeventig in Alkmaar en de omliggende gemeenten.

Popmuziek op papier

Peter Smit geeft in zijn boek aan de hand van interviews, eigen en andermans herinneringen en kranten- en tijdschriftartikelen een uitgebreid beeld van de ontwikkelingen in de regionale popcultuur. Die cultuur komt niet alleen tot leven in tekst, maar wordt ook gepresenteerd in honderden foto’s van optredens, dancings, jeugdclubs en natuurlijk de artiesten zelf. Drie uitgebreide portretten van pioniers uit de regionale muziekscene worden gevolgd door de beschrijvingen van vele bands en muzikanten. Het boek vanaf 1 juli te koop voor 24,50 euro bij het Regionaal Archief Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar en o.a. boekhandels Feijn en Van der Meulen in Alkmaar.

paginavoorbeelden   paginavoorbeelden  Omslag van het boek NH-Beat

Bent of was u fan van bands als The Vips, The Peps, Cardinal Point, Shoreline, The Rousers of een andere lokale groep uit die periode? Of bracht u wel eens een bezoekje aan de Canadaclub, Extase, de Beatbunker, BukBuk of een van die andere muzikale centra uit de regio? Dan is het boek een feest der herkenning. Voor anderen is het boek een mooie introductie op twee decennia regionale popcultuur. 

NH-Beat live

Foto's van de boekpresentatie en optreden verschillende bands afgelopen 30 juni zijn te vinden op de Facebookpagina van Koppop.

test