Nieuwe cursusreeks ondersteunt onderzoekers

PERSBERICHT 17-01-17

Vanaf 7 februari gaat bij het Regionaal Archief Alkmaar een nieuwe reeks cursussen van start. De cursussen bieden de helpende hand aan mensen die op zoek zijn naar hun familieverleden, of het verleden van bijvoorbeeld hun woonplaats of eigen woning. Ervaren archiefmedewerkers maken deelnemers wegwijs in archiefonderzoek en archiefbronnen, of bieden verdieping waar nodig.

Geïnteresseerden kunnen bij verschillende cursussen terecht. De maandelijks terugkerende gratis “introductiemiddag archief” helpt mensen op weg die nog niet veel ervaring hebben met archiefonderzoek. De workshop over testamenten, boedelinventarissen en koopakten maakt deelnemers bekend met de schatten die te vinden zijn in notariële en oud-rechterlijke archieven. Verder zijn er de workshops “familiegeschiedenis” en de workshop “huizen, winkels en bedrijven” – die workshops bestaan beide uit twee middagen.

Op regionaalarchief.nl/cursussen is het overzicht van het cursusaanbod te vinden, met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten van de verschillende workshops. Vooraf aanmelden is gewenst. Voor vragen kan men terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-8508200, of de chatfunctie op de website van het Archief. Het Archief is gehuisvest aan de Bergerweg 1 te Alkmaar.

test