PCC Oosterhout schenkt historische fotocollectie

Maandag 12 december is officieel de historische fotocollectie van de Alkmaarse Ambachtsschool St. Willibrord en het latere PCC Oosterhout overgebracht naar het Regionaal Archief Alkmaar. Directeur van de school, dhr. Dekker, heeft samen met dhr. Post, directeur van het Regionaal Archief, daartoe een overeenkomst getekend.

Door deze overbrenging van het materiaal wordt de toekomst van deze foto’s verzekerd. De foto’s worden geordend en verpakt op een wijze zoals dat voor het materiaal het beste is en opgeborgen volgens de juiste klimatologische omstandigheden. Daarnaast heeft oud-leerling van de school, dhr. Kueter, de foto’s gescand en vaak gedateerd en verder beschreven. Hierdoor is alles veel eenvoudiger doorzoekbaar geworden. Dankbaar is hiervan afgelopen oktober gebruik gemaakt tijdens de succesvolle reünie van de school. De fotocollectie biedt ons een mooie en beeldende weergave van de afgelopen decennia op de school: speciale gebeurtenissen, dagelijkse voorvallen en natuurlijk talloze klassenfoto’s maken het tot een lust voor het oog.

Na de reünie en het vele werk van dhr. Kueter is nu het moment aangebroken om de collectie over te dragen aan het Regionaal Archief. Het publiek kan vanaf ongeveer maart 2017 de collectie na afspraak raadplegen in originele vorm, terwijl op termijn een groot deel van het materiaal ook via de beeldbank van het archief ontsloten zal worden op haar website.

Overhandiging van de foto's Een van de geschonken foto's

test