Even voorstellen: Daniëlle van Mourik

Per 1 december is er een nieuwe adviseur digitale informatie gestart bij het Regionaal Archief. Zij stelt zich bij deze voor:

"Hallo allemaal. Mijn naam is Daniëlle van Mourik en ik ben sinds 3 december werkzaam als adviseur digitale informatie bij het Regionaal Archief Alkmaar. 

Daniëlle van MourikIn mijn nieuwe rol bij het Archief zal ik mij in eerste instantie bezighouden met het E-depotproject. Hierbij zal ik niet alleen met Anje van der Lek samenwerken, maar ook met gemeenten. Daarom zal ik in januari samen met Anje een rondje langs de gemeenten maken, zodat we kunnen kennismaken en afspraken kunnen maken over het traject van aansluiten. Naarmate de tijd vordert zal ik me ook met andere projecten binnen het Archief bezig gaan houden.

Ik heb nog niet veel werkervaring in de erfgoedsector en zal daarom nog veel moeten leren als het gaat om langdurig beheer van digitale informatie en het toekomstig hergebruik daarvan. Maar ik hoop dat mijn gemeentelijke ervaring er mede voor zorgt dat er een E-depot staat waar ook de gemeenten mee uit de voeten kunnen. Graag hoor ik van jullie hoe jullie hiertegen aan kijken.

Mochten jullie al vragen voor mij hebben, dan kunnen jullie altijd contact met mij opnemen. Dat kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 072 85 08 227. Tot snel!"

test