Nieuw boek over de Librije van Alkmaar

Binnenkort verschijnt het boek over de Librije van Alkmaar, de oude stadsbibliotheek waarvan de boeken nu in het Regionaal Archief Alkmaar te vinden zijn. Er is lang aan gewerkt door Piet Verkruijsse, Paul Dijstelberge en Kuniko Forrer.

Librije 2019 kleinKennis is Macht. Die uitdrukking kennen we. De kracht van het geschreven woord was onze voorouders bekend. Daarom stichtten ze in de zestiende eeuw, na de overgang van Alkmaar naar de Prins van Oranje, een fabelachtige bibliotheek voor alle Alkmaarders. Die bibliotheek is er nog steeds. En nu is hij opnieuw toegankelijk  gemaakt in een uniek boek waarin alle boeken en hun schrijvers worden beschreven, net als de geschiedenis van de bibliotheek. Een boek voor alle Alkmaarders, en voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis.Toegankelijk geschreven en prachtig geïllustreerd. Een boek om zelf te bezitten en te lezen en om eindeloos in  te kijken, met meer dan duizend afbeeldingen die prachtige details van alle boeken laten zien op een manier die niet eerder is vertoond: Kennis is Pracht! 

kunt nu intekenen op dit boek U krijgt dan een flinke korting op de winkelprijs. Voor intekenaren kost het boek € 19,95, de winkelprijs is € 24,95.
Wie voor 20 augustus 2019 intekent, is niet alleen verzekerd van een exemplaar van dit bijzondere boek, maar neemt bovendien deel aan een experiment. Als er voldoende intekenaren zijn, zullen zij opgenomen worden in een lijst onder vermelding van hun naam en woonplaats.
Dergelijke lijsten vinden boekwetenschappers ook in boeken die honderden jaren oud zijn. Ze zijn van groot historisch belang en de intekenaren van toen worden door historici onderzocht. Maak uzelf onderwerp van historisch onderzoek in de eeuwen die komen en teken in! Intekenen kan tot 10 september, maar wie voor 20  augustus intekent, wordt in de lijst vereeuwigd.

Kennis is Pracht! door P. Dijstelberge en K. Forrer. Uitgegeven door de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties.

U kunt zich opgeven tot 20 augustus per email, per brief en persoonlijk.
Mails kunt u richten aan de uitgever:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brieven richt u aan:
Stichting Alkmaarse Historische Publicaties,
Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar.
Persoonlijk: in het Regionaal Archief Alkmaar,
Bergerweg 1 te Alkmaar.

 

test