Harry de Raad benoemd tot ereburger Alkmaar

Dinsdagmiddag 8 september was een bijzondere middag in het Archief: Harry de Raad, jarenlang hét gezicht van het Archief, is benoemd tot ereburger van Alkmaar! En burgemeester Bruinooge, 14 jaar lang voorzitter van ons algemeen bestuur, nam afscheid.

Harry is dit voorjaar met pensioen gegaan: de geplande afscheidsreceptie kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar nu greep de burgemeester zijn kans om de nietsvermoedende Harry toch nog in het zonnetje te zetten. Niet alleen voor zijn inzet op het werk, maar vooral ook voor de rol die hij heeft gespeeld in de geschiedschrijving van Alkmaar buiten zijn werkuren om. Harry heeft tientallen publicaties op zijn naam staan en gaf talloze lezingen en cursussen. Daarmee heeft hij de Alkmaarse geschiedenis flink verrijkt! Wat ons betreft is dat het ere-insigne meer dan waard.


We bedanken Harry en burgemeester Bruinooge, die er mede voor heeft gezorgd dat we nu in ons prachtige pand aan de Bergerweg zitten, heel hartelijk voor hun inzet voor het Archief! En natuurlijk alle goeds voor de toekomst.

Harry de Raad met speldje  Harry de Raad en burgemeester Bruinooge  Burgemeester Bruinooge

test