Inloggen

Sluiten

Leerlingen en scholieren

Poortje van de Latijnse school bij het Murmellius gymnasium in 1985. Foto door B. Ulrich

Waar moet je beginnen als je informatie zoekt over een bepaald onderwerp voor een spreekbeurt, werkstuk, presentatie of huiswerkopdracht?

Je kunt altijd beginnen met de meest voor de hand liggende bronnen als het internet (Wikipedia), de bibliotheek en kranten. Maar misschien kan het Regionaal Archief Alkmaar ook iets voor je betekenen. Sterker nog, voor onderwerpen die zich in Alkmaar en omgeving afspelen kunnen we je soms nog meer vertellen dan het internet of de krant. 


Bibliotheek

Het Regionaal Archief Alkmaar heeft maar liefst 60.000 boeken en tijdschriften over de geschiedenis van Nederland, de provincie en Alkmaar en omgeving. Er zit dus altijd iets over jouw onderwerp bij. Veel boeken mag je zelfs gratis lenen.
In de catalogus kun je zoeken op jouw onderwerp. 


Website

Op onze website is al veel informatie te vinden. Zo kun je digitaal zoeken door heel wat oude kranten en regionale tijdschriften van historische verenigingen.

Wist je ook dat we een hele speciale themasite over de Tweede Wereldoorlog hebben? 


Beeldbank

In onze beeldbank vind je duizenden foto’s, afbeeldingen en plattegronden van Alkmaar en omliggende gemeenten. Er zijn ook vast plaatjes van jouw woonplaats te vinden! De afbeeldingen kun je gebruiken in werkstukken of laten zien tijdens een spreekbeurt. 


Kun je iets niet vinden, wil je geholpen worden met een onderwerp of heb je een andere vraag?

Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.